Családi fotózás

Orosházán, Hódmezővásárhelyen és Szegeden

Nagyon szeretek családokat fotózni. A visszajelzések és visszatérő ügyfeleim száma alapján azt hiszem kijelenthetem, hogy ők is szeretnek velem lenni. Igazán megtisztelő fotósként, hogy sok családnak már szinte én is tiszteletbeli tagja vagyok, annyi közös sorozatot alkottunk az évek során.

Örök gyerek vagyok, így nem okoz számomra gondot a legkisebbek szórakoztatása sem. Szerencsére könnyen meg szoktuk a közös hangot találni. Nem kell „csókolom”-ot köszönni sem vagy „nénizni”, mert egy fotózás olyan, mint egy jó játék. Én szeretek inkább pajtás lenni. Nekem fontos, hogy élmény legyen a közösen eltöltött idő és ne féljenek a kicsik a kamerától.

Kimondott újszülött, a babákat tekergető és becsomagoló fotózásokat (0-2 hetes korig) én nem vállalok. Általában 1 hónapos kortól szoktak hozzám a családok jönni, amikor összeszoktak már és kialakult egy kisebb napi rutin.

Családi-, baba- illetve gyermek vagy szülinapi fotósorozatok készítése esetén én 1 óra hosszánál több időt nem szoktam javasolni. A karácsonyi időszakban (ami nekem október közepétől december elejéig tart ha az ünnepekre szeretnétek megkapni a kész képeket) akár egy fél órás mini időtartam is elég lehet, ha össze tudjuk egyeztetni.

Sokszor szoktam 1 éves kis szülinaposokat lencsevégre kapni. Az ilyen jellegű sorozatokhoz jelenleg 2 műtortát tudok a fotózásra biztosítani, de vannak, akik hoztak magukkal igazit tortamaszatoláshoz. A szülők sok esetben erre az alkalomra szülinapos, akár névre szóló kis felsőt szoktak a gyermekekre adni, de nem kötelező. Gyakran érkeznek hozzám hatalmas héliumos lufikkal is, a kreatív anyukák pedig sokszor készítenek egy nagy táblát a képek hátterébe, amikre ráírják, hogy a csöppség mekkora, miket szeret, mi volt az első szava stb.

Gyermekek esetében fontos észben tartani, hogy sajnos lehetnek rossz napjaik és nem mindig szeretnek együttműködni, ezért a szülőket arra szoktam kérni, hogy próbálják meg elengedni magukat a fotózás során és ne görcsöljenek rá “a tökéletes képekre”, mert azt a kicsik megérzik.

Ha a gyerkőc rosszkedvű nem feltétlenül kell erőltetni, hogy a fotókon ő is szerepeljen (spoiler: előbb-utóbb a legtöbben féltékenységből oda fognak anya vagy apa ölébe bújni…). Általában sírós kép nélkül igen kevés család távozik tőlem, de ha a szülők pozitívan állnak hozzá és nagyban mosolyognak, akkor még a krokodilkönnyek is imádnivalóan hangulatosak lesznek.

A családi fotózások viszonylag kötetlen, vidám események. Nem parancsolgatok és nem állítgatok be mindenkit centire pontosan tökéletes pózokba. Az elkapott, mosolygós pillanatokra összpontosítok.

Nagyon fontos, hogy a biztonságra, a tisztaságra valamint a stúdiók dekorációjára és a felszerelésekre különösen ügyeljünk, hogy ne legyenek balesetek és sérülések. Ha valamiben kár keletkezik, akkor azt a családnak kell megtérítenie, ami egy fotózás esetében milliós összeg is lehet. Imádom az izgő-mozgó, mindent megnéző és kipróbáló apróságokat, haver vagyok a csínyekben, de tisztelettel megkérem a szülőket, hogy az általános viselkedési normáknak megfelelően fegyelmezzék a gyermekeket és ne nekem kelljen.

Betegség esetén kérlek, hogy azonnal értesíts, mert a fotózáson kizárólag csak egészségesen lehet részt venni. Amint felgyógyultatok, fogunk keresni egy másik időpontot, igyekezni fogok maximálisan rugalmas lenni a körülményekhez mérten. Sajnos, ha stúdióban fotózunk és lemondási időn belül vagyunk, ki kell fizetni a bérleti díj egy részét vagy egészét, akkor azt fel fogom számolni. 

Várok sok szeretettel minden kis és nagy családot egy jó hangulatú fotósorozatra Orosházán, Hódmezővásárhelyen és Szegeden a hét minden napján!

Fontos tudnivalók családi fotózások esetében:

  • nyers, utómunka nélküli képek nem kerülnek átadásra
  • az elkészült fotókat Ti válogathatjátok ki
  • az általam digitálisan átadott fotók mind retusáltak, nagy méretűek, logót nem tartalmaznak (ezáltal akár Te is bármikor, bárhol elő tudod hivatni őket)
  • kézzelfogható, prémium minőségű fotótermékeket is tudsz nálam rendelni az elkészült fotókból
  • a fotózás időtartama normál esetben 1 óra hossza (további rendelkezésreállási óra kérhető igény esetén), amit stúdióban szigorúan be kell tartani (beltéren ebbe a 60 percbe a megérkezés, átöltözés, fotózás és távozás ideje is beletartozik)
  • hétvégén is dolgozom felár ellenében
  • az általam használt fotóstúdiók általában október közepétől január közepéig karácsonyi díszletbe vannak öltöztetve, az év többi részében pedig nem ünnepi dekorációval várnak bennünket
  • karácsonyi családi fotózásokra október közepétől decemberig van lehetőség, ha szeretnéd karácsonyra megkapni a képeket (decemberi időpontok választása esetén a fotók átadása januárra tolódik át)
  • létszámkorlát nálam nincsen, de kérlek mielőtt helyszínt és időpontot egyeztetünk jelezd felém a létszámot és annak összetételét, mert a stúdióméretek és a felszerelésem bizony nagyban meghatározza a lehetőségeinket
  • a stúdióbérlés költségét a fotózás ára nem tartalmazza, mivel minden stúdió más díjszabással dolgozik (a bérleti díjat készpénzben a fotózás alkalmával tudod kiegyenlíteni)
  • a család hölgy tagjainak sminkest és fodrászt nem áll módomban biztosítani, mivel több városban is dolgozom (Szegeden van 2 fantasztikusan ügyes és jófej sminkesem, akikkel sokszor együtt dolgozom és szuper kapcsolatban vagyok, szívesen összeegyeztetem velük a fotózásod időpontját ha szeretnéd)
  • mindenképpen fontos, hogy a ruháitok stílusa és színvilága össze legyen hangolva egymással és a választott helyszínnel is (inspirációs képeket fogok küldeni a ruhaválasztáshoz)
  • úgy készüljtetek, hogy a műtermekbe utcai cipővel nem szabad belépni (megtisztított talpú váltócipőt bátran lehet hozni vagy javaslok mezítláb lenni a meleg hónapokban)
  • a zokniban történő fotózkodást esztétikai okokból javaslom elkerülni, legyenek a családtagok inkább mezítláb vagy cipőben
  • igény esetén (felár ellenében) az anyuka a fotózásra az általam összeállított ruhakollekcióból választhat magának különleges és elegáns, vagy akár szexi darabokat – használati szándékod kérlek, előre jelezd felém
  • a legkisebb családi csomagom 15db (online átadott) retusált fotót tartalmaz, melyeket képválogatástól számított 2 héten belül fogtok megkapni (ez a karácsonyi szezonban meghosszabbodhat)
  • a fizetés több részletben történik
  • az időpontod véglegesítéséhez foglaló átutalása szükséges, mely természetesen levonásra kerül a végső összegből
  • amennyiben az általam készített képeket nyilvánosan megosztod, kérlek, a szerzői jognak megfelelően ne mulassz el valamilyen formában fotográfusként feltüntetni.

Kedvet kaptál?

Várlak fotózásra a hét bármelyik napján előre egyeztetett időpontban.

Az érdeklődő leveledbe ne felejtsd el leírni, hogy melyik városban, kinti vagy benti helyszínen fotóznánk, melyik fotózási típus (pl.: páros, boudoir stb.) érdekel, kb. mikor kerülne sor a fotózásra, és van-e határideje a képek átadásának?

Várom megkeresésedet Facebook üzenetben!