5 kérdés, amit érdemes feltenned, ha boudoir fotóst keresel magadnak

Női fehérneműs boudoir fotózás Szegeden, romantikus stílusban.

Jó, jó, talán nem is kérdésekről, hanem inkább témákról lesz szó a következőkben. 

Viszont úgy gondolom, hogy talán hasznos lesz ez a bejegyzés azok számára, akik boudoir fotózáson agyalnak és fogalmuk sincsen, hogy milyen irányban induljanak el a számukra megfelelő fotós megtalálásához.

Zárójeles megjegyzés: a nulladik lépés és első számú szempont az legyen, hogy tetszik, amit az adott fotós kreál. Ha nem jönnek be a képei (pózok, hangulat, színvilág stb.), akkor őt azonnal felejtsd el!

1.) Csak női fotós jöhet szóba vagy esetleg férfi is?

Ki fogja elkészíteni a képeket? Többnyire a boudoir fotókat nőkkel szoktak készíttetni magukról az emberek, ám érdemes megfontolni azt is, hogy férfi legyen a fotográfus. Bármelyik nemre is esik a választásod, nagyon fontos, hogy meglegyen köztetek az összhang, jól tudjatok kommunikálni és el tudd mellette engedni magad. Ha ez hiányzik, az meg fog látszani a fotókon és egyikőtök sem lesz boldog.

2.) Mennyire vannak bizalmasan kezelve a képek?

Meg fognak rólad osztani minden fotót vagy kérheted hogy senki se lássa majd őket? Vagy mondjuk olyan képeket engedsz megosztani, amelyeken nem látszik az arcod vagy épp nem vagy felismerhető? Tapasztalataim szerint ez az egyik legfontosabb tisztázandó témakör egy fehérneműs sorozat előtt. Ezt érdemes még időpontegyeztetés előtt lefixálni.

3.) Van az adott fotósnak tapasztalata a Te alkatodhoz hasonló hölgyekkel? Hasonló korosztállyal dolgozik?

A legtöbb fotós általában gazella testű nőkről oszt meg képeket, akik lehetséges, hogy profi modellek. (Személy szerint nagyon sok olyan kezdő fotóst láttam, akik kizárólag csak workshopokon készült képeket publikáltak… ezzel az a probléma, hogy profi modelleket hoznak, profi sminket és frizurát kapnak illetve profi fotósok állítanak be gyakorlatilag mindent. Ebből következik, hogy ők lehet, hogy egy hétköznapi nővel, átlagos körülmények közt nem tudnak mit kezdeni.) Emiatt lényeges, hogy ha Te nem tartozol a tökéletes Barbie baba alkatú csoportba, hanem normál fizikummal rendelkezel vagy kerekdedebb formákkal, akkor mindenképpen nézed meg a fotós portfólióját, hogy vannak-e a Te testfelépítésedhez hasonló hölgyekről képek. Ha nem találsz, akkor érdemes rákérdezni vagy tovább keresgélni a szolgáltatók körében.

4.) Hol lesz maga a fotózás? Melyik városban? Milyen környezetben: otthonosan berendezett stúdióban, papírháttér előtt vagy épp egy bérelt lakásban esetleg az otthonodban?

Sokszor figyelmetlenek az emberek és nem is gondolnak arra, hogy egy fotográfus nem mobil, vagy nem vállal az egész ország területén fotózást. Rosszabb esetben bele sem gondolnak, hogy másik településen dolgozik az illető, mint ahol ő él. Nem egyszer esett meg velem, hogy valaki szeretett volna jönni hozzám boudoir fotózásra, majd mikor a helyszín egyeztetésénél tartottunk, akkor esett le az érdeklődőnek, hogy én 300 kilométerre dolgozom tőle (ami elég vicces, mert mindenhol többször kihangsúlyozom, hogy Orosházán, Hódmezővásárhelyen és Szegeden vállalok fehérneműs sorozatokat).

Az őszi-téli időszakban (októbertől februárig) sokszor problémát jelent a stúdiók leterheltsége, ha a választott fotós nem saját műteremben dolgozik. Ilyenkor további nehézség tud lenni, hogy tulajdonképpen minden helyszínen már a karácsonyi fotózások zajlanak, ennek köszönhetően nem hétköznapi környezetben történnek a fotózások, hanem ünnepi dekorációban.

5.) Mit tartalmaz maga a fotózás? Képek száma, átöltözések, haj és smink, stúdióbérlés, fotókönyv, vászonkép stb?

Gyakori hiba, hogy valaki úgy keres meg egy fotóst időpontfoglalás miatt, hogy ezeket a részleteket nem is tisztázza előre. Nekem az a szokásom, hogy mindent szájbarágós stílusban leírva átadok a potenciális ügyfeleknek, így amikor idejük van és tudnak figyelni, akkor át tudják tanulmányozni az információkat és meg tudják fontolni alaposan a döntést (én vagyok-e akit keresnek vagy sem).

Egy dologra azonban kiemelten felhívom a figyelmed: a nyers (utómunka nélküli) képekre. A profi fotósok nem szokták átadni őket, mert ezek félkész termékek. Erre nagyon ügyelj! Ha nem kommunikálta veled a fotós, akkor kérdezz rá inkább, tuti ami tuti alapon. Nálam több helyen is le van írva például, hogy nem adok át soha, senkinek, semmilyen körülmények közt nyers fotókat, mégis többször megesett már, hogy boudoir fotózás után nagyokat pislogott a megbízóm, mert bár le volt írva, ő átsiklott felette.

Boudoir fotó Szegeden, bohém stílusú fotóstúdióban
Szegedi női önbizalomnövelő boudoir fotózás tanga bugyiban, vintage dekorációval.
Intim boudoir portré egy ágy szélén támaszkodó csinos nőről Szegeden, sötétkék csipke fehérneműben
Facebook
Pinterest
Twitter
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Üdv, Petra vagyok!

Engedd meg, hogy bemutatkozzam: Petra vagyok a csajszi a fényképezőgép mögött.
2011-ben vásároltam meg életem első profibb fényképezőgépét, ami után nem volt megállás. A fotózás életmód és szerelem lett. Kukába dobtam a marketing mesterszakos diplomámat és elvégeztem a fotográfus- és fotótermék-kereskedő képzést, majd egyéni vállalkozó lettem.

Itt is megtalálsz

Legutóbbi bejegyzések

Hogy zajlik a fotózás?

@pinkpetraphoto 📸 Valódi fotózás pillanatai eredeti hanggal és őszinte reakciókkal egy valódi (nem modell) ügyfelemmel… avagy less be egy boudoir fotózásomba egy édesanyával 📸 🏠 Téged is várlak sok szeretettel egy testpozitív, női önbizalmat is növelő, fehérneműs boudoir fotózásra Szegeden vagy Hódmezővásárhelyen a hét minden napján. Ha szeretnéd, akkor az időpontod a sminkeseimmel is össze egyeztetem neked. ☺️ 💃 A fotózásnak egyetlen feltétele van: csak akkor lehetsz a modellem, ha elmúltál már 20 éves (felső korhatár nincsen, akár anyukaként vagy nagyiként is jöhetsz). Nem várom el, hogy legyen modell tapasztalatod. Bármilyen testalkattal a kamerám elé állhatsz, van tapasztalatom vékony és kerekded nőkkel is, nem kell rosszul érezned magad a külsőd miatt. A boudoir lényege, hogy szeresd magad és megéld a nőiességed. 😉☺️ ❗️A Te döntésed, hogy az elkészült képeket megoszthatom-e a követőimmel vagy sem. 📩 Ha megfordult a fejedben akár egyszer is, hogy talán Rólad is készülhetnének boudoir fotók, akkor kérlek, hogy a videó végén található oldalon vedd fel velem a kapcsolatot üzenetben. Nyugi, csak egy csepp bátroságra van szükséged a fotózáshoz, minden egyebet megoldunk 😇😉 #nőknek20felett #nőidolgok #csajosprogram #csajoskodás #csajoknak #nőifotózás #nőifotós #szegedifotós #szegedifotográfus #szegedifotózás #szegedboudoir #boudoirfotozas #boudoirfotózás #boudoirfotózásról #boudoirfotós #szeged #szegedi #valódinő #teisszépvagy #teismegérdemled #teismegtudodcsinalni #munkában #fotózás #fotózáson #fotózunk #aranykopesek #aranyköpések #kulisszakmogott #kulisszákmögött #őszintepillanatok #elsőpillanatok #elsőpercek #önértékelés #testpozitív #testkép #testképzavar ♬ eredeti hang - 📸 PinkPetraPhoto

Innen érkeztek már fotózásra