Az orosházi fotós az ember szép részleteit keresi és felhívja rájuk a figyelmet

Pink Petra Photography női önbizalomnövelő fehérneműs boudoir fotózás Szeged, Hódmezővásárhely, Orosháza

Magyarországon is egyre elterjedtebb a nőies, vonzó fotósorozatok készítése, az úgynevezett boudoir típusú képek. Egy orosházi fotóst, Horváth Petrát kérdeztük, arról, hogy miért szeretik ennyire a nők ezeket a felvételeket, illetve, hogy mit adhat egy ilyen sorozat annak, aki önbizalomhiánnyal küzd.

Már kislány korában is nagyon szerette a különböző hírességek fotóit nézegetni Horváth Petra. Az orosházi lány az egyetem után végezte el a fotográfus OKJ képzést, majd beleszerettet a boudoir fotózás hangulatába és abba, amit képvisel.

A boudoir a nőiesség megéléséről szól. Finom, ízléses, sejtelmes és érzéki képek, amelyek mutatnak is, de nem is. Petra kiemelte fontos, hogy meg kell találni azt a határvonalat, amely picit még kihívó, de egyáltalán nem közönséges. Maga a szó privát, női hálószobát jelent, amely tulajdonképpen mindenkinek a maga csábító, egyedi világa.

– A hazánkban is egyre inkább elterjedt és az utóbbi öt évben egyre több helyen találkozni vele. A fotózások mindig egy bérelt napfénystúdióban készülnek, és általában egy órát vesznek igénybe. Kísérőket nem szoktam beengedni, mert elvonják a modell figyelmét, de aki fél tőlem, hogy embert ennék, annak a barátja vagy barátnője nyugodtan várakozhat az ajtó előtt – mondta Petra.

A fényképész a fotózás előtt mindig alaposan kikérdezi a modellt. Fontos tudni, hogy mennyire bevállalós, vagy hajlékony az alany. Petra kiemelte, arra is meg szokta kérni a lányokat, hogy vegyék fel a fotózásra kiválasztott darabot és a megadott időpont előtt küldjék el neki, hogy lássa valóban jó választás lesz-e, megfelelő-e a méret illetve illik-e az adott díszletbe.

– Az egyik kedvenc fotósom egyszer azt mondta, hogy „egy boudoir fotózáshoz nem magabiztosnak, hanem bátornak kell lenned”. Ezzel én teljesen egyetértek. Minden nő megérdemli, hogy szépnek, csinosnak és kívánatosnak érezze magát. – emelte ki Petra, aki az intimebb téma miatt 20 éves kor alatt nem vállal ilyen fotózást, de általában nem is a tinédzserek, hanem a 25-40 év közti korosztály szokta megkeresni őt.

Az orosházi lány elmondta, egy fotósorozat elkészülése után a legtöbb ember véleménye, hogy receptre íratná fel ezt minden nőnek, hiszen elképesztő nagy magabiztosságot és önbizalmat ad. A mai világban, ahol a test kiemelt figyelmet kap egyre kevésbé látják magukat nők vonzónak, a boudoir sorozat pedig pont ebben tud segíteni.

Sokan maguknak szeretnék a képeket, mert éppen úgy érezték, hogy a legjobb formájukban vannak. Előfordul, hogy valaki szülés előtt szeretné megörökítené a formáját, de azzal is sokan keresik meg Petrát, hogy a párjukat szeretnék meglepni vele Karácsonykor vagy Valentin napon.

– El lehet vinni egy boudoir fotózást szinte már ruhába öltözött irányba, mondjuk egy bőr leggingszel és egy melltartóval, de nagyon szeretik a kicsit pajkosabb Szürke ötven árnyalata által inspirált bilincses, lovaglópálcás sorozatokat is. Esküvőkre készülők körében nagy kedvenc a menyasszonyi boudoir, de kismamák is szoktak érkezni.

Petra elmondta, nem számít, hogy állt-e már valaki kamera előtt, illetve az sem, hogy kinek milyen az alkata. Mindenki külsejében vannak nagyon szép részletek, a fotósnak pedig az a feladata, hogy megtalálja ezeket és felhívja rájuk a figyelmet.

 

Fotók: Horváth Petra/ PinkPetraPhotography

Forrás: Oros Café

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Üdv, Petra vagyok!

Engedd meg, hogy bemutatkozzam: Petra vagyok a csajszi a fényképezőgép mögött.
2011-ben vásároltam meg életem első profibb fényképezőgépét, ami után nem volt megállás. A fotózás életmód és szerelem lett. Kukába dobtam a marketing mesterszakos diplomámat és elvégeztem a fotográfus- és fotótermék-kereskedő képzést, majd egyéni vállalkozó lettem.

Itt is megtalálsz

Legutóbbi bejegyzések

Hogy zajlik a fotózás?

@pinkpetraphoto 📸 Valódi fotózás pillanatai eredeti hanggal és őszinte reakciókkal egy valódi (nem modell) ügyfelemmel… avagy less be egy boudoir fotózásomba egy édesanyával 📸 🏠 Téged is várlak sok szeretettel egy testpozitív, női önbizalmat is növelő, fehérneműs boudoir fotózásra Szegeden vagy Hódmezővásárhelyen a hét minden napján. Ha szeretnéd, akkor az időpontod a sminkeseimmel is össze egyeztetem neked. ☺️ 💃 A fotózásnak egyetlen feltétele van: csak akkor lehetsz a modellem, ha elmúltál már 20 éves (felső korhatár nincsen, akár anyukaként vagy nagyiként is jöhetsz). Nem várom el, hogy legyen modell tapasztalatod. Bármilyen testalkattal a kamerám elé állhatsz, van tapasztalatom vékony és kerekded nőkkel is, nem kell rosszul érezned magad a külsőd miatt. A boudoir lényege, hogy szeresd magad és megéld a nőiességed. 😉☺️ ❗️A Te döntésed, hogy az elkészült képeket megoszthatom-e a követőimmel vagy sem. 📩 Ha megfordult a fejedben akár egyszer is, hogy talán Rólad is készülhetnének boudoir fotók, akkor kérlek, hogy a videó végén található oldalon vedd fel velem a kapcsolatot üzenetben. Nyugi, csak egy csepp bátroságra van szükséged a fotózáshoz, minden egyebet megoldunk 😇😉 #nőknek20felett #nőidolgok #csajosprogram #csajoskodás #csajoknak #nőifotózás #nőifotós #szegedifotós #szegedifotográfus #szegedifotózás #szegedboudoir #boudoirfotozas #boudoirfotózás #boudoirfotózásról #boudoirfotós #szeged #szegedi #valódinő #teisszépvagy #teismegérdemled #teismegtudodcsinalni #munkában #fotózás #fotózáson #fotózunk #aranykopesek #aranyköpések #kulisszakmogott #kulisszákmögött #őszintepillanatok #elsőpillanatok #elsőpercek #önértékelés #testpozitív #testkép #testképzavar ♬ eredeti hang - 📸 PinkPetraPhoto

Innen érkeztek már fotózásra